torsdag 5. mars 2009

Nettsider med gode ressurser

Jeg har ved flere anledninger tenkt på å snekre sammen en guide til ulike nettsider jeg liker med tanke på kosthold og trening. Jeg har ikke fått fingeren ut, ikke før nå, i hvertfall. Jeg har kategorisert dem sammen under trening og kosthold, siden disse kategoriene til dels er en del overlappende. I tillegg har jeg samlet sammen noen av de større nettbutikkene for kosttilskudd, og videodatabaser for øvelser, osv.

Ressurser trening og kosthold
Coopersguns
En side med et enormt utvalg av videoer og øvelsesbeskrivelser, både på styrkeøvelser, rehabiliteringsøvelser og tøyninger, for å nevne noe. Et svært enkelt brukergrensesnitt der man velger aktuell kroppsdel og finner øvelser som passer. Anbefales.
Basistrening
Olympiatoppens ressursside for basistrening. Her finner man alle slags styrke- spenst- og bevegelighetsøvelser utførlig beskrevet og med videoer, i tillegg er det et bra utvalg av idrettsspesifikke øvelser og treningsprogram.
Elite FTS
En enorm artikkelsamling, nettbutikk og i det hele tatt relatert til styrkeløft og styrkeløftsrelatert trening.
Myrevolution
En stor artikkelsamling både på trening og kosthold. Det meste skrevet av Børge Fagerli eller Eirik Sandvik
Treningsforum
Et stort utvalg av artikler, treningsforum, bildegallerier, utøverprofiler m.m. Artiklene er delt litt inn etter kategorier (fitness, styrkeløft, strongman, osv)
Iform (bladet)
Nettsiden til bladet Iform. Mange øvelsesguider med videoer, ferdige treningsprogrammer og likende. Vær dog litt obs på at en del av informasjonen på siden ikke er 100% oppdatert.
Iform
Tilsvarende treningsforum på mange måter, en stor artikkeldatabase, forum, utøverprofiler og bildegallerier.
Grete Roede
Gratis tjeneste for logging av kosthold og trening. Også et forum for medlemmer. Krever registrering, men er gratis.
VGs vektklubb
Betaltjeneste der man kan logge kostholdet sitt, i tillegg får man forslag til måltider hver dag, en stor måltidsdatabase og artikler og motivasjonsmail.
Somebody
En ren "kalorikalkulator" som beregner kaloriinntak, næringssammensetning av maten man inntar, lager vektprognoser etc. Passer for dem som har lyst å ha oversikten, men som ikke trenger en oppsatt diett og heller gjør jobben selv.

Nettbutikker



Norkost
MyRevolution
Nordic Nutrition
Ej-shop
Proteinfabrikken

Ingen kommentarer: