onsdag 8. april 2009

Har bikiniskrekken tatt deg enda?

Nyttårsforsettene er stort sett gjemt og glemt. Men snart kommer bikiniskrekken og tar over der julefleskstresset slapp taket et sted midt i januar.

Kræsjdietter av typen ”Gå ned 5 kilo på tre uker” fungerer nesten aldri. Med en anledning/ferie etc som eneste målsetning, hva skal man da gjøre når man når målet sitt (eventuelt når datoen, men ikke målet?)

Jeg forbauses av at enkelte verdsetter mer det å være VELDIG slank i en svært kort periode (eventuelt gå ned en stor mengde vekt) versus det å være frisk og trent – hver eneste dag – året rundt. Man skulle tro det var en rimelig enkel avveining, men det ene lover kun tre ukers innsats – det andre er en kontinuerlig innsats, så og si gjennom hele livet.

Jeg skal ikke lyve, det er hyggelig med vinterflesk (det gjør blant annet mye bra for maksløftene mine), men å leve en tilværelse med fråts/sult perioder er helt uaktuelt nå. Det er slitsomt, gjør ingenting positivt med selvtilliten, og er direkte ubehagelig (i hvertfall hvis det innebærer å slurpe suppe i ukesvis før man reiser til Kreta).

Gjør en investering i helsen din – hver eneste dag. Det er mer jobb enn det å skulle bare gjøre ting et par uker i året, men nytten overstiger kostnaden her, og det med god margin også.

Ingen kommentarer: