lørdag 11. april 2009

Hva det å gå ned i vekt IKKE gjør med deg

1) Å gå ned i vekt løser ingen problemer. Mange tror at andre problemer man har i livet blir borte ”som ved et trylleslag” om man bare slanker seg litt. Det er ikke tilfelle. Og hvis du tror det, er det en stor sannsynlighet for at du ikke vil klare å holde vekta hvis du slanker deg.
2) Å gå ned i vekt gir deg ikke nødvendigvis bedre selvtillit. Det gjør heller ikke nødvendigvis at du føler deg mer attraktiv. Om man har dårlig selvfølelse vil man alltid finne ”noe” man er misfornøyd med. Da må man jobbe med helt andre ting enn vekta.

En del bruker vekten som en slags forsvarsmekanisme. Det er vekta som gjør at man ikke har fått utrettet det man ønsker i livet. Det er vekta som holder deg tilbake. Jeg skal ikke dvele med grunner til hvorfor det er slik, jeg konstanterer bare at det er slik. Og å være bevisst på hva slags følelser og ”bagasje” din egen vekt fører med deg, kan gjøre deg oppmerksom på fallgruver man kan møte på. Man har alt å tjene på å ikke tro at alt bare magisk løser seg så fort man går ned i vekt.

Ingen kommentarer: